Opptenning


En kamado grill er nesten som ett levende vesen, derfor skal det ikke under noen omstendigheter brukes tennveske når den fyres opp. Grillen «puster» og bruk av tennveske vil ødelegge denne egenskapen. Vi annbefaler deg å bruke tennbriketter, elektrisk grilltenner eller en separat grilltenner. Vi har god erfaring fra de elektriske tennerene som legges under kullet og etter 10-15 minutter er grillkullet klart.

1. Begynn med å fjerne kullrestene som samler seg opp i bunn av grillen.

Dette bør gjøre ved hver 3-4 grilling. Er avhengig av type kull du velger.

Tennbriketter: Start med å åpne bunnventilen helt, Fyll på passende mengde kull og legg 3-4 tennbriketter under kullet og tenn på. La lokket stå åpent. etter 10-20 minutter er grillen klar til bruk.

Elektrisk grilltenner: Åpne bunnventilen, Fyll på passende mengde kull over den elektriske tenneren og la den stå på i ca 10 minutter. Fjern tenneren og bruk denne til å fordele kullet. La kullet stabilisere temperaturen i 5-10 minutter med lokket igjen og full åpning på topp og bunnventilene før grillingen kan starte.

Separat grillender: Fyll opp grilltenneren med grillkull. Legg avispapir under og tenn på

20Neurogenicimportant bearing on diagnosis and treatment generic cialis.

. Når grillkullet er godt og varmt helles det opp i grillen. La kullet stabilisere temperaturen i 5-10 minutter med lokket igjen og full åpning på topp og bunnventilene før grillingen kan starte.

Temperaturen justeres etter hva som skal grilles, for full fyr la bunn og toppventilen stå fullt oppe. Om man ønsker lavere temperatur må man prøve seg litt frem da forskjellig kull har forskjellig brenneffekt. Bruk bunnventilen og toppventilen i samarbeid for og oppnå ønsket temperatur
. La lokket være igjen slik at temperaturen stabiliserer seg.

Share